Musteri

Att musta sortrent har redan från första början varit en självklarhet för oss och under Skördefesten 2017, när vi hade hyrt in den mobila anläggningen av Trosa musteri från Sverige stod det klart för oss att många av våra kunder gillade idén. Säsongen 2018 hyrde vi ett mobilt musteri från Finland.

Vi insåg att vi behövde ha ett eget musteri och från hösten 2019 står vårt eget mobila musteri här hemma på gården. Det innebär att vi nu kan experimentera och produktutveckla på ett helt annat sätt än tidigare.

Vi mustar sortrent men även äpplen av första klass råvara för att lyfta varje äppelsorts färg, smak och karaktär. Det ger en fräschare och klarare must. Det ger också dig som konsument möjlighet att prova smaken av en tidig och en sen äppelsort samtidigt. Vi vill att din favorit ur vårt mustsortiment skall ge dig samma smakupplevelse hela säsongen.

Vi fyller vår must i Pouch-Up ståpåse, som är en innovativ förpackning gjord av en högpresterande syrgasbarriärfilm. Detta förhindrar att musten påverkas av luften utanför, alltså oxiderar.

Då vi har mustprovningar använder vi muggar och annat av biologiskt nedbrytbart material.