Mitt äppelträd

Mitt Äppelträd är vår modell av CSA som står för Community Supported Agriculture – andelsjordbruk.

Genom att bli andelsägare i vårt jordbruk tecknar du upp dig för skörden från ett antal specifika äppelträd. Vi förbinder oss å vår sida att ta hand om dina träd professionellt och med all den yrkeskunskap vi besitter.

Under odlingssäsongen informerar vi via ett nyhetsbrev om läget i äppelträdgården.

Du kan plocka din skörd själv, eller så kommer vi tillsammans överens om något annat. Kanske känns det härligt att komma till äppelträdgården en dag med barnen?

Vi kommer framöver även kunna lagra dina äpplen i vårt kyllager och du kan hämta ut dem, endera under våra speciella äppeldagar eller enligt överenskommelse.

En levande och personlig gåva

– Mitt äppelträd

Den perfekta presenten till dig själv eller en vän!

Öfvergårds är den första gården på Åland som startar ett andelsjordbruk, genom att erbjuda dig eller dina vänner del i gårdens äppelträd och därmed få ta del av trädets skörd. Andelsägaren kan följa sitt träd hela året genom sociala medier och nyhetsbrev. Under odlingssäsongen bjuder Öfvergårds in till äppeldagar på gården. Kundfamiljerna är välkomna att besöka gården, se sin växande skörd och sedan ta del av den. Öfvergårds meddelar ägaren när skörden är klar för plockning i samband med skörd hösten 2018.

Så här köper du

Du köper Mitt Äppelträd genom att skicka en e-post till info@ofvergards.ax med dina kontaktuppgifter. Vi bekräftar ditt köp och sänder dig sedan en faktura. Du kan köpa Mitt Äppelträd under hela året, men köper du en andel från 1 juli i år kommer din andel att gälla nästa års skördesäsong. På det sättet får du följa ditt Mitt Äppelträd en hel säsong från vintervila till skörd. Priset för Mitt äppelträd är 60 euro (moms 14 % ingår).

Om du ger mitt Äppelträd som gåva kan du genast skriva ut ett gåvobevis här. 

Vanliga frågor och svar

Nej, det måste man inte. Vem som helst är välkommen med som andelsägare.

Vi har några olika lösningar på det, bl.a kan man byta ut en del av sin skörd till en annan, senare sort. Det är även möjligt att byta ut mot förädlade produkter.

Det är det som är charmen med jordbruk. Det är levande material och man kan inte lyckas jämt. Skulle det exempelvis komma hagel går äpplena fortfarande att äta, dock är de kanske inte lika vackra.

Ja, ett företag kan både köpa andelar till företaget, men även som t.ex. gåva till sina anställda.