Gårdsbesök

För privatpersoner

Är ni intresserade av att komma på besök till en äppelodling för att se vad man gör samt ha möjlighet att provsmaka våra produkter?

Vi ordnar provning av äppelmust tillsammans med en guidad trädgårdsvandring.

Sommaren 2019 kommer vi att ha öppna provningar/vandringar vissa kvällar i veckan, som man kan anmäla sig till. Mer info om dessa och hur du anmäler dig till dem hittar ni på vår FB-sida: www.facebook.com/ofvergards.

Är ni ett större gäng ordnar vi naturligtvis en egen provning/vandring om ni så önskar. Vänligen kontakta oss på info@ofvergards.ax så bokar vi in det.

För grupper

Är ni en researrangör som önskar göra något lite annorlunda med er grupp?

Boka då in en mustprovning/trädgårdsvandring hos oss!

Vi tar emot grupper från 8 personer och uppåt. Grupper över 25 delas in i två grupper där den ena börjar med mustprovning medan den andra går på guidad trädgårdsvandring i äppelträdgården. Sedan byter grupperna med varandra.

Boka er aktivitet genom att kontakta Anna och Jan på: info@ofvergards.ax

Våra samlarobjekt

På Öfvergårds finns två veteranbilar och tre veterantraktorer att titta på för den som har fler intressen än äpplen. Fordonen rustas upp enligt modellen ”rullande renovering”. Ambitionen är inte att återställa bilarna till tipptoppskick utan det får gärna synas att de är gamla och medfarna.

Peugeot 203
Jan älskar veteranfordon och Anna blev också frälst när Jan visade henne sådana som var lite rarare och rundare i modellen. Som gårdens första bil, en Peugeot 203 från 1954.

Volkswagen
Den andra inköpet gjordes av sonen i huset som blev eld och lågor över en folkabubbla från tidigt 1970-tal.

Deutz
Annas veterantraktor är en Deutz från 1950-tal. Den är  kvar sedan Annas farfars tid då den tjänstgjorde på gårdens marker.

Nuffieldtraktorer
Från Jans föräldragård i Lumparland kommer två Nuffieldtraktorer, en från 1961 och en av årsmodell 1965. Den yngre av dem var en av de första traktorerna i Lumparland som hade differentialspärr, vilket gjorde att den fick arbeta mycket åt bönderna i trakten. Den pensionerades efter cirka 18.000 arbetstimmar.

Gårdbesök till 3 olika gårdar

Tillsammans med Mattas gårdsmejeri och Marskogens Lamm ordnar vi i sommar turer till våra 3 gårdar.

Här kan du som turist enkelt koppla av med ett naturskönt avbrott och skämma bort smaklökarna på denna tur som har skapats för matintresserade.

Läs mer och boka in dig på turen här: www.visitaland.com

Mattas Gårdsmejeri

På Mattas gårdsmejeri får man bekanta sig med gårdens verksamhet, hälsa på djuren och provsmaka deras produkter.

Sommartid finns även ett litet café på gården där gårdens glass, lättare lunch och olika bakverk serveras.

Se mer på deras hemsida: www.mattas.ax

Öfvergårds

På Öfvergårds får du vara med på en guidad vandring i äppelträdgården med mustprovning, där du får smaka på ett antal av gårdens olika sortrena äppelmuster.

I gårdsbutiken finns förutom Öfvergårds egna produkter till försäljning även andra mathantverkares produkter.

Marskogens Lamm

På Marskogens Lamm får man bekanta sig med gårdens verksamhet, hälsa på djuren och provsmaka deras produkter.

Gårdsbutiken med egna och andras produkter håller öppet hela året och sommartid finns även ett litet café utomhus där olika bakverk och smörgåsar serveras.

Se mer på deras hemsida: www.marskogens.wordpress.com