Gårdsbesök

Äppelsafari

Häng med på äppelsafari hos oss för att lära dig mer om äppelodling och smaka på vår sortrena prisvinnande äppelmust. Vi går en guidad tur i äppelodlingen och avslutar det hela med en mustprovning.

Vi avrundar äppelsafarin i vår mysiga gårdsbutik där du kan handla våra olika produkter.

Du kan boka in dig på ett äppelsafari på fasta datum: 25.6, 2.7, 9.7, 16.7, 23.7 samt 30.7 kl.18.00 eller när du själv har tid och möjlighet.

Äppelsafarin tar ca. 1 h och bokas på info@ofvergards.ax. Vi önskar att man bokar de fasta tiderna senast dagen före.

Våra veteraner

På Öfvergårds finns två veteranbilar och tre veterantraktorer att titta på för den som har fler intressen än äpplen. Fordonen rustas upp enligt modellen ”rullande renovering”. Ambitionen är inte att återställa bilarna till tipptoppskick utan det får gärna synas att de är gamla och medfarna.

Peugeot 203
Jan älskar veteranfordon och Anna blev också frälst när Jan visade henne sådana som var lite rarare och rundare i modellen. Som gårdens första bil, en Peugeot 203 från 1954.

Volkswagen
Den andra inköpet gjordes av sonen i huset som blev eld och lågor över en folkabubbla från tidigt 1970-tal.

Deutz
Annas veterantraktor är en Deutz från 1950-tal. Den är  kvar sedan Annas farfars tid då den tjänstgjorde på gårdens marker.

Nuffieldtraktorer
Från Jans föräldragård i Lumparland kommer två Nuffieldtraktorer, en från 1961 och en av årsmodell 1965. Den yngre av dem var en av de första traktorerna i Lumparland som hade differentialspärr, vilket gjorde att den fick arbeta mycket åt bönderna i trakten. Den pensionerades efter cirka 18.000 arbetstimmar.