Gårdsbesök

Mustbar

Gårdsbutik

Vi gör vår äppelmust sortrent, alltså vi pressar endast en äppelsort i gången. Dessutom gör vi musten av första klass äppel, alltså när äpplena är som allra bäst.

Vår must blir därför fräschare och friskare än traditionell äppelmust.

Hittar du en favorit i vårt sortiment kan du vara säker på att den smakar likadant nästa gång du köper den.

Så… hur ska du hitta din favorit?

I vår gårdsbutik har vi en mustbar, där du kan provsmaka alla våra sortrena äppelmuster innan köp.

På hyllorna finns våra sortrena äppelmuster, honung, picklade äppelskott och äppelglögg – allt beroende på säsong.

Safari

Äppelsafari

Har du drömt om att besöka en vingård?

Du behöver inte åka längre än till Öfvergårds i Tjudö, Ålands äppelrike för att uppleva något liknande. Äppelträden har sin charm och bjuder på fantastiska färger; vita blommor, gröna blad och röda och gula, saftiga äpplen.

På äppelsafari tas du med på en spännande smakresa – en fantastisk Äpplevelse.

Safarit tar ca 1,5 h och passar hela familjen.

Under safarit följer du Anna och Jan för att se, uppleva och lära dig mer om äppel och must samt lite om vår historia. Efteråt provsmakar du ett urval av våra muster tillsammans med några åländska smakbitar.

Allmänna tider sommaren 2024  

Övriga tider enligt överenskommelse.

Är ni ett sällskap eller grupp från ett företag som är fler än 12 personer? Kanske bussbolag eller researrangör? Vänligen skicka en e-post för offert!

Agneta och Harriet skålar

Picknick i Äppelträdgården

Kom och njut av en picknick i Äppelträdgården! Vi har byggt picknick-vagnar av gamla små äppellådor.

Vi fyller vagnen med äppelmust samt en ost- & charkbricka med åländska delikatesser för två personer.

Ni rullar ut vagnen i äppelträdgården och avnjuter delikatesserna för er själva i lugn och ro, bland fågelkvitter och binas surr.

Allmänna tider sommaren 2024

Övriga tider enligt överenskommelse.

Musteri

Musteri

Efter att tidigare hyrt muteri-anläggning, insåg vi att vi behövde ha något eget och från hösten 2019 står vårt eget mobila musteri här hemma på gården. Det innebär att vi nu kan experimentera och produktutveckla på ett helt annat sätt än tidigare.

Att musta sortrent har redan från första början varit en självklarhet för oss och genom att endast använda äpplen av första klass, kan vi lyfta varje äppelsorts färg, smak och karaktär.

Vi hoppas att du hittar just din favorit ur vårt äppelmustsortiment och vi vill att du får samma goda smakupplevelse hela säsongen.

Vi har valt att fylla vår must i  ståpåse, som vi kallar Bag-utan -box (BUB), för att den bibehåller äppelmustens egenskaper. Det är en innovativ förpackning av hög kvalitet som förhindrar att musten oxiderar.

IMG_0418

Våra veteraner

På Öfvergårds finns två veteranbilar och tre veterantraktorer att titta på för den som har fler intressen än äpplen.

Peugeot 203
Jan älskar veteranfordon och Anna blev också frälst när Jan visade henne sådana som var lite rarare och rundare i modellen. Som gårdens första veteranbil, en Peugeot 203 från 1954.

Volkswagen
Den andra inköpet gjordes av sonen i huset som blev eld och lågor över en folkabubbla från tidigt 1970-tal.

Deutz
Annas veterantraktor är en Deutz från 1950-tal. Den är  kvar sedan Annas farfars tid då den tjänstgjorde på gårdens marker.

Nuffield
Från Jans föräldragård i Lumparland kommer två Nuffield-traktorer, en från 1961 och en av årsmodell 1965. Den yngre av dem var en av de första traktorerna i Lumparland som hade differentialspärr, vilket gjorde att den fick arbeta mycket åt bönderna i trakten. Den pensionerades efter cirka 18.000 arbetstimmar.

Kontaktformulär