Gårdsbesök

För privatpersoner

Vill du komma på äppelsafari med mustprovning till oss? Vi tar emot enskilda personer men också större grupper.

Vänligen kontakta oss på info@ofvergards.ax så bokar vi in det.

För grupper

Är ni en researrangör som önskar göra något lite annorlunda med er grupp?

Boka då in en äppelsafari hos oss!

Vi tar emot grupper från 8 personer och uppåt. Grupper över 25 delas in i två grupper där den ena börjar med mustprovning medan den andra går på guidad trädgårdsvandring i äppelträdgården. Sedan byter grupperna med varandra.

Boka er aktivitet genom att kontakta Anna och Jan på: info@ofvergards.ax

Våra samlarobjekt

På Öfvergårds finns två veteranbilar och tre veterantraktorer att titta på för den som har fler intressen än äpplen. Fordonen rustas upp enligt modellen ”rullande renovering”. Ambitionen är inte att återställa bilarna till tipptoppskick utan det får gärna synas att de är gamla och medfarna.

Peugeot 203
Jan älskar veteranfordon och Anna blev också frälst när Jan visade henne sådana som var lite rarare och rundare i modellen. Som gårdens första bil, en Peugeot 203 från 1954.

Volkswagen
Den andra inköpet gjordes av sonen i huset som blev eld och lågor över en folkabubbla från tidigt 1970-tal.

Deutz
Annas veterantraktor är en Deutz från 1950-tal. Den är  kvar sedan Annas farfars tid då den tjänstgjorde på gårdens marker.

Nuffieldtraktorer
Från Jans föräldragård i Lumparland kommer två Nuffieldtraktorer, en från 1961 och en av årsmodell 1965. Den yngre av dem var en av de första traktorerna i Lumparland som hade differentialspärr, vilket gjorde att den fick arbeta mycket åt bönderna i trakten. Den pensionerades efter cirka 18.000 arbetstimmar.