Vår Filosofi

Genom att musta sortrent förlänger vi äpplets livslängd och ger också konsumenten möjlighet att jämföra olika äpplesorter. Normalt kan du inte testa ett äppel som mognar i augusti och ett äppel som mognar i oktober med varandra.

Vi har valt att sätta vår sortrena äppelmust i dessa påsar bl.a. för att musten inte skall oxidera – för att den inte skall ändra färg eller smak. Vi vill att din favorit ur vårt mustsortiment skall ge dig samma upplevelse hela säsongen.

Pouch-Up stående påse är en innovativ förpackning och den är gjord av en högpresterande syrgasbarriärfilm för att på så sätt förhindra att musten ska påverkas av luften utanför, samt för att musten skall behålla sin karaktär, både vad det gäller smak och färg.

Musten fylls på genom Vitop® -kranen, vilket gör att luft inte kommer in i påsen under påfyllningen. Påsen och kranen jobbar tillsammans för att garantera att musten håller sig bra både före och efter att påsen öppnas.

Påsen har lågt koldioxidavtryck; 80 % mindre än en 75 cl:s glasflaska

I och med att vi inte har en låda utanpå påsen sparar vi lite på miljön och sopberget.

Då vi har mustprovningar använder vi muggar och annat av biologiskt nedbrytbart material.

IPM – integrated pest management

Alla åländska kommersiellt odlade äpplen är odlade enligt IPM, ett mellanting mellan ekologisk och konventionell odling.

Inom IPM bekämpar man skadedjur endast vid dokumenterat behov. Samma gäller för gödsling, bevattning och sjukdomsbehandling.

När man planterar nytt väljs sorter som är motståndskraftiga mot sjukdomar och skadedjur.

Som IPM-odlare tar man stor hänsyn till miljön samtidigt som odlingen ska vara ekonomiskt hållbar.

De åländska äpplena är trygga att äta!

Vi är certifierade enligt inhemskt rent.