Skördesäsong

Nyheter

Skördesäsong

Embla Food Awards, den nya mattävlingen som vi var nominerade i gick av stapeln den 24 augusti i Köpenhamn. Anna åkte ner tillsammans med de andra åländska nominerade kandidaterna och jurymedlemmarna. I vår kategori ”Nordisk Råvaruproducent” vann Färöarna. Vi är otroligt tacksamma för att ha blivit nominerade till detta; det har gett oss ett otroligt intressant kontaktnät runt om i Norden; det finns möjlighet till samarbeten över landsgränserna i framtiden.

Nu har skördesäsongen dragit igång här på Öfvergårds. Vi plockar äppel alla dagar samt sorterar och levererar. Däremellan förädlar vi lite också.

Våra första andelsägare har varit och plockat sina äppel och småningom är det dags för nästa gäng. Det är så otroligt roligt att få träffa alla andelsägare och välkomna dem till vår gård.

Vi gick en utbildning till mathantverkare för en tid sedan och nu har vi fått äran att vara mentorer till de nya som går samma utbildning. Så intressant att med nya inspirerande människor!

Tillsammans med Trosa Musteri och deras mobila musteri kommer vi att vara på Cederbergs på Skördefesten på Åland den 22-24 september. Där kommer vi att musta en del av våra äppel till sortren must. Man har alltså en unik möjlighet att se hur det går till när man mustar äppel; från vattenbadet till krossen, pressen och vidare till tankar. Efter det pastöriseras musten och töms upp i påsar. Välkomna till Cederbergs och låt er väl smaka!

Leave us a comment