Skördefesten på Åland

Nyheter

Skördefesten på Åland

I år deltog vi i Skördefesten på Åland som hölls helgen 22-24 september. Vi fanns på Cederbergs som var en öppen gård.  Vi mustade våra äppel till sortrena muster tillsammans med Trosa Musteri i deras mobila anläggning. Tidvis sålde våra barn mer än vad Jan och John hann musta. Vi sålde  naturligtvis även andra produkter där, såsom äppelchips, äppelmüsli, äppelbröd samt äppelpaj gör-det-själv kit. Självklart hade vi även äppel till försäljning.

Både före och efter skördefesten är det plockning och sortering av äppel som gäller. Det är tur att vi har hjälp av Annas föräldrar emellanåt så att vi hinner med.

Vi får naturligtvis ännu besök av våra andelsägare som kommer och plockar sina träd. Även bussgrupper kommer på studiebesök till oss. Det är så roligt att träffa nya människor och skapa nya kontakter.

Nästa vecka är det dags för FM i mathantverk i Ekenäs där vi kommer att delta med några av våra produkter. I och med att tävlingen och vår skördesäsong krockar, har vi valt att dela på oss. Jan blir hemma och ser till att skörden tas om hand, medan Anna far till Ekenäs och nätverkar.

Den 6-7 oktober kommer Jan tillsammans med Backmans Smakverk att finnas med under en del av Maxade dagar på Maxinge köpcenter. Där kan du köpa Öfvergårds äppel och sortrena äppelmust.

Leave us a comment