Det här är vi

Anna & Jan Alm

Anna

Jag har jobbat i familjens jordbruk sen barnsben och har en grundexamen inom lantbruk, men är även utbildad servitör och merkonom. Jag är också auktoriserad ålandsguide. När jag inte är hemma på gården och jobbar hittar man mig på ÅHS där jag jobbar med offentlig upphandling.

När jag var barn var jag rätt bestämd i min åsikt – jag skulle aldrig bli bonde. Dock hade jag en dröm och det var att få jobba med min passion. Vad min passion var; ja, det hade jag ingen aning om. Nu när vi tagit över gården och utvecklat den från en vanlig äppelodling till att ha förädling, mathantverk och gårdsturism – har jag hittat min passion.

 

Jan

Jag är född på familjens jordbruk i Lumparland, och utbildade mig  till lantbrukstekniker och senare även till merkonom med inriktning på turism. Det fanns en plan att någon gång ta över hemgården men så blev det nu inte.

När Anna och jag träffades senare i livet så föll bitarna på plats och nu gör vi det mesta tillsammans här på Öfvergårds. Jag jobbar heltid hemma på gården och brukar titulera mig VD – alltså ”verkställande dräng”.

Adress

Öfvergårds
Vesterbacken 76
22330 Tjudö

Kontakt

Anna
+358 457 59 57 757

Jan
+358 457 342 12 67

info@ofvergards.ax

Hitta till oss