Intressant vår på Öfvergårds

Nyheter

Intressant vår på Öfvergårds

Vi har en intressant vår framför oss, med mycket olika saker som är på gång.

Till att börja med är vi nominerade till Ålands Landsbygdsgala i kategorin Ålands Innovation 2018. Den 3 mars 2018 är det stor fest på Ålands Trädgårdshall. Det ska först och främst bli roligt att gå på fest och träffa alla uppklädda kollegor på ett lite annorlunda sätt än när man vanligen träffas. Sen är det ju lite spännande förstås att se om vi kanske vinner vår kategori.

I Slutet av mars åker vi igen till Ekenäs för att delta i föreläsningar och tävlingen FM i Mathantverk. Föreningen Mathantverkare på Åland ordnar en bussresa dit. Förutom själva tävlingen ordnar föreningen även några studiebesök. Hoppas att vi får många med oss, så att vi kan skapa nya kontakter och nätverk.

I slutet av april ordnas i Köpenhamn ett evenemang; Terra Madre Nordic vilket är en stor slow food festival, som ordnas för första gången detta år. Vi hoppas naturligtvis att det ska bli ett återkommande evenemang. Föreningen Mathantverkare på Åland ordnar även en resa dit och vi hänger naturligtvis på.

I slutet av maj sen är det dags för nästa stora happening; Åland Grönskar där vi är med som öppen gård. Mer info om det kommer längre fram. I kombination med det kommer Mathantverksdagar att hållas på Åland, vilka vi även kommer att vara delaktiga i.

Utöver detta är vi inbokade på föreläsningar och har mycket andra intressanta saker på gång. En sak är i alla fall säkert: Livet på Öfvergårds blir aldrig trist!

Leave us a comment