Hösten på Öfvergårds

Nyheter

Hösten på Öfvergårds

Hösten 2017 har varit en väldigt intensiv, men rolig period för oss på Öfvergårds. Som en normal höst har vi plockat och sorterat äppel på löpande band. Utöver det har vi haft våra andelsägare på besök för att plocka sina andelsträd.

Däremellan har vi även förädlat våra äppel, bland annat har vi mustat våra äppel i samarbete med Trosa Musteri och deras mobila musteri. Naturligtvis har  vi även förädlat våra äppel på andra sätt.

 

I början av oktober deltog Anna i FM i Mathantverk, som hölls i Ekenäs. Vi deltog med några egna produkter samt med ett samarbete med Backmans Smakverk.

Vår sortrena äppelmust av sorten Discovery vann första pris i klassen must och samarbetet med Backmans Smakverk gav också frukt. Med våra picklade äppelskott (inlagda äppelkart) vann vi första pris i klassen innovativt mathantverk.

 

I november deltog vi i tävlingen Matverk med tre olika samarbeten. Med vårt och Werner Sundberg på Brödbitens samarbete fick vi andra pris med äppelbröd bakat på äppelpressrester.

 

När vi närmade oss julen var det dags för alla julmarknader. Det är så roligt med samvaro när man är på marknader, men det blir kanske lite mycket av det goda innan jul. Så när julen kom var vi ganska nöjda med att ta lite ledigt och njuta av jul- och nyårshelgerna.

Leave us a comment