Full fart på Öfvergårds

Nyheter

Full fart på Öfvergårds

I slutet av april deltog vi tillsammans med andra åländska mathantverkare i Ålandsmässan som hölls på Alandica. Den otroligt fina montern som finns till mathantverkarnas förfogande har Ingvar Björling tillverkat från Lina Loikas ideér. Vi kommer framöver att delta i många olika evenemang med den montern.

Samtidigt som Ålandsmässan hölls här på Åland, var Anna tillsammans med Johanna Dahlgren till Köpenhamn där vi deltog i Terra Madre Nordic. En slow-food mässa med intressanta föreläsningar och paneldiskussioner samt matmarknad. Naturligtvis tog vi med oss en massa intressanta ideér med hem.

Utöver detta har vi haft mycket andra aktiviteter på gång, bland annat har vi gått en kurs till biodlare under våren. Vi har även varit med på AB Lantbruks vårdag och ett evenemang på Maxinge ordnat av Central Baltic till exempel. Dessutom har vi varit på ett antal olika föreläsningar och sammankomster. Vi har också blivit intervjuade och idag var vi tillsammans med Soile Wartiainen i radion; Steel FM.

Däremellan har vi haft inbokade grupper till gården; ni vet väl om att hos oss kan man delta i en trädgårdsvandring och prova vår sortrena must. Vi kommer att ordna mindre sådana i sommar, som man kan boka in sig på. Mer info om det kommer framöver – främst på vår FB-sida.

Som om inte allt detta räcker till har vi även fått nya äppelträd levererade under våren. Nu, äntligen är alla planterade och har fått bevattning. Nu är det bara resten kvar…

Just nu är det extra mycket att stå i inför Åland Grönskar som är inkommande helg 25-26 maj. Det klipps och målas, det bakas och byggs, det tillverkas skyltar mm. Det händer saker precis överallt här på gården. Tur att vi har våra hustomtar som kommer och hjälper oss när det behövs.

Vi har inte öppet på söndagen. Istället har vi några inbokade grupper mathantverkare som kommer till oss. På kvällskvisten startar sen de åländska mathantverksdagarna ”Bördi Nördi Namnam”, vilka vi kommer att delta i.

 

Åland Grönskar

Vi har grönskande öppettider fredag 11 – 18 och lördag 11 – 18. Hos oss kan du delta i en trädgårdsvandring med mustprovning. Annars kan du bara njuta av det fina vädret, de blommande äppelträden och något gott från vårt café. Varmt välkommen till oss!

Leave us a comment